مخالفت مجلس با کلیات طرح تدریس زبان‌های قومی در مدارس

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور مخالفت کردند.

به گزارش مشرق، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی، کلیات طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور، موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با ۱۰۴ رای موافق، ۱۳۰ رای مخالف و پنج رای ممتنع تصویب نشد.

احسان عظیمی‌راد، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور (موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران)، اظهار کرد: در اصل پانزدهم قانون اساسی بیان شده که زبان و خط رسمی کشور زبان فارسی است. کلیه متون رسمی ما و کتب درسی ما باید مبتنی بر زبان فارسی باشد. در اصل پانزدهم قانون اساسی قید شده که تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در کنار زبان فارسی در مدارس آزاد هست، یعنی این طرح کاملاً منطبق بر اصل پانزدهم قانون اساسی است و بلکه می‌تواند یکی از الزامات آن باشد.

وی ادامه داد: همه نمایندگان عزیز ملت دغدغه اجرای سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش را دارند که جزء دغدغه‌های کلیدی رهبر عزیز انقلاب نیز هست. در سند تحول بنیادین در بخش هدف‌گذاری‌های عملیاتی و راهکارها، به بسط عدالت در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب و در مناطق مختلف کشور اشاره شده است. در مناطق مختلف کشور، اقوام و گروه‌های مختلف زندگی می‌کنند و زبان‌های مختلف و ادبیات محلی آنها باید مورد توجه جدی برای گسترش عدالت در نظام تعلیم و تربیت آن منطقه قرار بگیرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در سند تحول بنیادین به نظام آموزش و پرورش اختیار داده شده است که می‌تواند و باید حداقل ۱۰ درصد و حداکثر ۲۰ درصد از برنامه‌های آموزشی خودش را برای معرفی حرفه‌ها، هنرها، آیین‌ها و رسوم‌ها مبتنی بر جغرافیا و مبتنی بر استان و در واقع با رعایت مناطق روستایی و عشایری به صورت اخص و ویژه انجام بدهد. حفظ هویت ملی، حفظ و تقویت هویت اسلامی ایرانی‌ هدف اجرای این طرح است. همچنین دو ساعت از زمان آموزشی در مدارس به این طرح اختصاص پیدا خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۰:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    1 0
    تشکر ویژه از مجلس محترم
  • IR ۱۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    0 0
    متاسفانه برخی به بهانه آزادی قصد تخریب وحدت ملی و شیوع قومیت گرایی و قبیله گرایی در کشور رو دارن نکته حائز اهمیت همین هست که در کشورهایی مثل ترکیه و آذربایجان تدریس زبانهای قومی مثل تالشی ها و کردها و لزکی ها و اشوری ها در کنار زبان ترکی و اذری نه تنها ممنوع بوده و محلی از اعراب نداره بلکه نماینده مجلس ترکیه به علت تکلم به زبان کردی از مجلس اخراج و به ۱۵ سال حبس محکوم میشه ولی اینجا رئیس جمهور محترم آزادانه میتونه به زبان آذری تکلم کنه وحتی عده ای آزادانه در فضای مجازی به زبان ملی کشور توهین و زبان ملی رو تخریب می‌کنند و هیچ مسؤلی بر موضوع نظارت نمیکنه البته که همه اقوام و گویش ها قابل احترام هستن اما عده ای با اهداف خاصی دنبال ایجاد تفرقه بین مردم هستن
  • US ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    0 0
    تجزیه طلب یا حداقل همراستا با تجزیه طلب ها
  • مرزنگوش IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    0 0
    خوبه دیگه واقعا 130 نفر به اون یکی 104 نفر گفتن شما حق نداری زبون مادریتو یاد بگیرین..... واقعا دمکرات تر ازین میشه ؟ !
  • US ۱۰:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    0 0
    قابل توجه...ترک هايي که همه ایرانی هستيم بلی همه ایرانی هستيم..موقعی جنگ وانتخابات و روزهای سخت ......اما موقع ..مطالبات زباني و فرهنگی و اقتصادی ملت آذربایجان.....پان‌فارس ها همان ويران شهري ها همان سلطنت طلبان......جلوشون می گیرند..چون تفکرات فاشیستی ونژاد پرستی انحصار طلبی دارند .........صد سال تبعيضات سیستماتیک علیه ترک ها اعمال شده.....عدم مطالبات زباني و فرهنگی و اقتصادی ملت آذربایجان....آفات منطق و شعور آفات دمکراسی آفات وحدت ملی هست..........درثانی گسترده‌ای جغرافیایی. قدرت و کشش جهانی..قدرت زبان ..زبان ترکی کجا ...فارسی کجا ...فارسي بدون عربی عقیم هست کاربران افغانی ها........وحدت‌ ملی رو فاشیست ها ونژاد پرستان ويران شهري انحصار طلبان زباني و فرهنگی و اقتصادی..به خطر می اندازند
  • IR ۱۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    0 0
    اقوام مستقل شده و حاکم سرنوشت خود می‌شوند انشالله
  • IR ۱۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    1 0
    طبق قانون اساسی زبان رسمی کشورایران فارسی سلیس است و قاطی کردن این گویش ها و لهجه ها به آن قطعاباعث تخریب و آسیب رسانی به آن میشه!
  • علی IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    1 0
    کاملا درست، کار بجایی بود
  • IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    0 0
    غلامعلی عادل مصاحبه فرمودند کلمات عربی در فارسی مشکل ندارد !!!!!!!! در حالیکه ریشه عربی زبان سامی ولی ریشه فارسی و انگلیسی و فرانسه هندو اروپایی و یکیه
  • IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    1 0
    خوب کاری کردن! توروخدا دیگه این زبان فارسی را معیوب و ذلیل وآلوده نکنین!
  • علی اکبرحاجی پور IR ۲۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
    0 0
    بدون شرح:امسال برای اولین بار در تبریز درمقطع کارشناسی زبان ترکی آذری برقرار شد فقط 2نفر استقبال کردند درحالیکه ظرفیت68 نفر بود!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس